Евродепутатът Цветелина Пенкова коментира дали отказът ни за Шенген ще повлияе

...
Евродепутатът Цветелина Пенкова коментира дали отказът ни за Шенген ще повлияе
Коментари Харесай

Евродепутат: Няма нужда от притеснения за влизането ни в Еврозоната

Евродепутатът Цветелина Пенкова разяснява дали отводът ни за Шенген ще повлияе на влизането ни в Еврозоната: 

Не би трябвало да се обвързват Шенген и Еврозоната, сподели пред Цветелина Пенкова, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и член на Комисията по бюджетен надзор в Европейския парламент.

Тя не вижда причина за терзания по отношение на критериите за влизането на страната ни в Еврозоната. " Не мисля, че има терзание в тази посока. Най-големите въпросителни остават към изискването във връзка с инфлацията и инфлационния напън. Разбира се, в обстановката, в която сме - на тази невиждана рецесия, този инфлационен напън не е характерен единствено за България, а в противен случай - за целия Европейски Съюз и за цялата Еврозона. Индикациите, които имаме от европейските институции, са, че това се взима под внимание. Не чакам на техническа основа да има такива проблеми. Бюджетната дисциплинираност и дефицитът би трябвало също по този начин да се съблюдават. Това значително е задача и на българската страна ", изясни Пенкова.

Тя означи, че повишението на приходите е една от опциите, които Еврозоната предлага, като измежду аргументите за това е, че се ускорява капиталовата интензивност. " Бидейки част от тази общественост, се основава една по-сигурна и качествена институционална среда, основава се чувство за непоклатимост във финансовата система. Не бива да се подценява обстоятелството, че бидейки част от Еврозоната, значително всички типове транзакционни такси понижават доста. Това в България се равнява на малко под 1% от Брутният вътрешен продукт като разход, който сега отива за подобен вид такси ", уточни евродепутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР